Over de band

Trash Bluesrockband timmert weer lekker aan de weg! Sinds een aantal jaren is de band, die oorspronkelijk uit Leiden komt, enthousiast bezig met muziek. Het veelvuldig en met plezier oefenen blijkt vruchten af te werpen. Er wordt regelmatig opgetreden, voornamelijk in het westen van het land (zie ook de agenda op deze website), en de muziek die Trash Bluesrockband op de bühne brengt wordt door het publiek gewaardeerd.

Speelde de band in de jaren zestig en zeventig vooral nummers van o.a. John Mayall, Cuby en de Blizzards en Fleetwood Mac, nu speelt de band bewerkingen van nummers van onder meer The Doors, Eric Clapton, Chris Rea en Ten Years After. Maar ook steeds meer eigen nummers! Nog vóór de zomer zal, na twee eerdere demo CD’s ("Back again"" en Movin'on) een nieuwe CD verschijnen met uitsluitend eigen werk! De laatste CD "Movin’on" dateert van vorig jaar (2018) en was regelmatig te horen bij een aantal lokale radiozenders. Via de website trashbluesrockband.nl is de demo CD "Movin'on" te beluisteren. En een film- en geluidsfragment te zien en te horen van de opname van één van de nummers op deze CD.

Trash Bluesrockband die in 1974 uit elkaar is gegaan en na 40 jaar weer bij elkaar is gekomen bestaat op de bassist na nog steeds uit dezelfde personen t.w. Gerben Rijpma - zang, Jarco Hekman - leadgitaar, Jacques Haasbeek – toetsen, Cok Martijn – basgitaar en Adriaan Wirtz - drums. Emile Bellaard vervult allerlei diensten t.b.v. de band en ondersteunt waar nodig. Als het aan de bandleden ligt zal de muziek van Trash bluesrockband voorlopig nog te horen zijn; meer optredens en een nieuwe CD komen er aan!!


De band nu
De band 45 jaar geleden